Friday, September 30, 2011

Perkara yang mengujakan di yunirbersitiey setakat ini

1. Abang2 engineering

2. Makanan free

3. Kupon aktiviti kolej

4. Bas uitm laluan B

5. Komander kesatria yang comel

6. Nasik goreng tomyam kat gerai the chosen one

7. Suara akak bit bit bila suruh sentuh kad semula

8. Roomate yang cooooooomel sangat hehe

9. Makaroni dekat cafe tepi auditorium

10. Abang jual air dekat dc yang muka macam shah jazle

11. Main hentak hentak kaki macam berkawad dalam lif

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.



ok bye

Thursday, September 15, 2011

rahsia di sebalik bulu dada

halo halooo kali ni iolls menulis blog di menara kolej mawar yuhaitihem sahalam wehoo! saja lah over kata menara padahal blok kolej je pun. ni nak habaq mai masa hari ahad lepas aku daftar kolej pastu dapat bilik kat tingkat 8 ko... mula-mula terkejut jugak kenapa aku dapat tingkat 8 padahal sebelum ni aku kira ada 7 tingkat ja bangunan nih. ropanya yang blok satu lagi 7 tingkat, tapi blok aku ni 9 tingkat. boleh pulak gitu. maka haruslah wajib feeling tinggal kat condo kejap bila dah dok tinggi melangit ni. gittewww~



bila dah tinggi ni pasti la ada lif kannn.. takkan la depa nak suroh budak2 semua panjat tangga gila ka apa. tapi masalahnya aku ni takut betoi bila nak naik turun lif. bukannya takut gila-gila sampaikan bila masuk lif ja terus pitam. tak. aku cuma takut kalo sorang-sorang. kiranya harus berteman lah kann. ye saya memang aneh aneh. masa pestaim sampai kat level 8 ni, rasa seram pon ada sebab lorong antara bilik tu punya la gelap padahal masa tu tengahari. aku setiap hari kalo balik kelas mesti terlajak jalan sebab tak perasan bilik aku yang mana satu. sampai ade lah orang yang ternampak aksi chomel aku dok tergelak horhorhor.




lebih kurang gini lah gelap nya cuma kat ujung2 tu baru ada nampak cahaya sikit. sebab level aku ni tak bersambung dengan blok sebelah (sebab yg blok sebelah ada sampai tingkat 7 je kan), maka jamban dekat sini sangat la kecik. dah tu selalu takdak air pulak. kadang2 terpaksa la aku turun bawah bila nak berak. silap2 taik aku boleh tercicir kat tangga kalo dah tak tahan sangat. tapiii tapiiii yang paling best bila dok kat atas langit ni wifi gila punya lah laju huwahahahahaa nasib baik sebelum balik sini aku tak beli berotben kehkeh. bapak ah sama laju macam kat rumah punya heuheu.



ni katil aku masa mula2 baru sampai. time ni eric leong tak datang lagi tolong kemaz kemaz




ni dah lepas unpack semua tapi ni nampak macam sakai je sebab belum kemas bersungguh-sungguh lagi. tengok la nanti bila dah siap semua anita sarawak pon nak datang bilik aku tauuu nak shoot rancangan astana. curlass noks! bilik ni ada 2 orang je, roomate aku ni budak sekelas masa zaman asasi dolu lah kahkahkah nama nya selwa horhor ada keturunan artis jugak tapi kurang berbakat dalam bidang nyanyian. kena banyak berlatih ni.. tu yang kat atas kepala katil tu aku syak orang lama yg dok kat bilik ni pernah tampal poster kumpulan in-team kot. banyak lah jugak bekas tampal-tampal kat dinding bilik ni ayoyoyo. 




ni view dari tingkap bilik. amek gambaq pon macam malas-malas je sebab takut kemre jatuh kot tingkap lalu berkecai dan dimakan oleh kucing hehe. kalo dok kat tepi-tepi koridor bulih la rasa angin bertiup sepoi sepoi bahasa tamil. best wooo. sebab tu kot aku banyak kentut sekarang ni kerana tertelan banyak angin.





inilah bilik saia!! jika anda adalah penghuni mawar, marilah datang ke bilik innieww melawat artis mintak otograp. tapi jangan serbu ramai-ramai tauu.. datang sikit2 kang tak menang tanganpulak aku kahkahkah. byeeeeeee! :P

Sunday, September 11, 2011

Resepi nasi goreng epal berputar-putar

Assalamualaikum dan salam perpaduan. 

Selama aku dok cuti 6 bulan ni semua makcik pakcik nenek sedara yang bertandang ke rumah mezty tanya 'HANG BILA NAK BALIK? CUTI LAMA KAA?' kira tu lah soalan wajib depa, naik bosan aku nak jawab. tapi kenalah gak kan layanz kang kata kuang hajaq plak hokhok. 


yang buat terkejut bila tiap kali datang rumah nampak muka aku pon ada. padahal beliau dah sedia maklum yang aku sedang berholidei panjang ish tak paham betoi lah. dah tiga kali aku habaq kat dia aku balik yuaitiem september nanti pon dia masih nak terkejut opocot bila nampak aku.heh


kadang-kadang rasa nak tulis besaq2 atas manila kad kaler merah yang aku ni ada kat rumah sampai bulan 9 pehtu lekat kat pintu rumah. biaq sapa2 yang nak melangkah masuk tu terberhenti sat pehtu baca barulah tidak terkejutz kemudian. penat tau nak jawab soalan yang sama berulang kali.


maka kini dah tak payah dah nak jawab soklan sensasi tu semua sebab lagi berapa jam je lagi iolls nak pergi daftar masuk degree!! ewahhh over gittew. alhamdulillah dapat jugak aku sambong belajaq. dulu aku ingat lepas spm mak pak aku nak suroh aku kawin teros kahkahkah. kalau anda nak tahu, aku dapat kos BLS hehehe. BLS tu bukan balas ye, itu bahasa singkatan dalam esemes. BLS yang aku belajaq ni singkatan daripada Berjoget Lantas Semput. curlass nok aku belajar joget-joget. kau ade? kahkah. masa sem 1 ni ada belajar tarian salsa youuu. tak sabar. ballet pun ada tapi elektif lah. iollz tak minat sebab tak rancak hikhik. tapi yang paling best nanti sem 3 waktu kamiorang akan buat praktikal kat kelab2 malam sekitar key el. homaii homaii ngak sabar mak nak teropong hanak2 ikan keli, sepat dan bilis!


%$#^%$&#^$^@!@!$&(^ OKAY TAK HEKSAITED PON SEBENARNYAA!!! aku lagi malas nak balik ada ah. mental aku tak redi lagi nak belajiaq sebab dah dungu sangat berbulan lamanya tak terima ilmu kahkah. rasa nak rendam je otak dalam klorok pastu bilas ngan softlan warna pink. bencik tauu. mana risau pasal bakal rumet, kelas baru, bilik baru angker ke idak aoyoyoyoyoyo. mana aku nak kena hadap  segala benda, manusia, keadaan yg aku tak kuasa nak hadap arghhh pecah kepala otak. makcik yatimah lagi adoii.  dan aku jugak dapat rasa kali ni aku bakal jadik poreber helon. sobs


 


dan benda yang paling aku menyampah ialah aku sekarang dah gemok. ni bukan tipu tapi betoi. aku dah naik dekat 10 kilo sepanjang cuti ni. perut pun dah bulat semacam sampai tinggal 2 keping baju je aku aku masih muat pakai. demm. ni kalau aku berdiri dalam bas, eksen gosok2 perut mesti ada yang offer tempat duduk sebab perut aku dah rupa porompuan bunting lalalala. pastu sejak akhir2 ni aku sensitip gila bila ada manusia2 yang tegur aku gendut depan muka aku. rasa nak kentut cirit je dalam molot puaka tuh biaq rasa sikit hergh. kepada sesapa yang gatal molot nak tegoq aku kata gemok gak, aku dahului dengan ucapan fakyu. tima kaseh.


kepada hampa yang nak pi register esok, semoga selamat pergi dan balik. okbai jangan kata aku gemuk kuehkuehkueh :P :P