Thursday, August 25, 2011

Kartu Lebaran

Assalamualaikum semuaaaa hehehe. 

Pagi tadi dikejutkan dengan kedatangan abang posmen yg kacak naik motor kale merah lepas tu kat kiri kanan ada beg letak surat. dan hasrat aku tercapai jugak bila harini aku dapat 2 ketoi kad raya kah18. tapi takdak la rasa terkejut sangat sebab aku dah tau dah yang aku akan dapat kad raya punyer. muehehehe :P



posto.. posto..




Terima kasih Nur Zaiimah rumetku yang seksi dan juga Hamzah Ian terbang tinggi-tinggi. bagus ye nur zaiimah gadis kerala ni, aku suruh hantar kad raya maka dia pun hantar. jadi kepada sesiapa nak kad raya jugak boleh la mintak kat beliau lalala. lepas ni nak mintak dia pos kat aku koko krunch 18 kotak lah. agak-agak dia kasik tak eh?



ucapan yg ringkas, padat dan mutakhir. alamak nampak lutut pulak




Lepas tu gedik kejap buat gantung2 kad jadik hiasan kat dinding huahua. dulu2 kalau pegi raya rumah orang aku suka dok belek kad raya yang bergantung2. sekarang ni mana ada dah.. semua dok hantaq ucapan kat pesbuk ja. takkan nak printscreen lalu lekat di dinding pulak kannnn lalala. ni awat taktau kaler dinding jadik burok semacam. besa la kemre bodoh ja... ewah


Sebenarnya kan, sejak dari darjah 4 aku suka pi beli kad raya sampai lah masa form 5. tapi rasanya ada lah dalam seketoi dua yang aku pos. yang lain semuaaaa dok simpan bawah katil horhor. berlonggok-longgok habaq hang.  bila tengok balik rasa nak hentak ja kepala sendiri kat pokok kaktus ayoyo amma appa.


Masa kat sekolah menengah dulu boleh kata banyak la jugak aku dapat kad raya. tapi bukan orang pos mai ke rumah lah, kasik by hand je hihi. rakan2 aku kat hostel rajin betul kasik kad sesama sendiri. tapi rasanya macam aku tak balas ja kad depa. entahlah aku pun tak berapa nak ingat. nanti bila nak dekat-dekat raya dah bila bukak loker ja jengjengjeng ada kad, balik dorm tengok atas katil ewah ada orang letak kad. perasaan masa tu macam juara akedemi fantasia yg terima berguni-guni surat dari peminat sehari selepas konsert akhir. artis sangat!


Tapi sekarang ni nak beli kad pun dah tak banyak dah jual. hampeh betoi. mentang-mentang hidup di zaman teknologi semua pakat hantaq sms ja. sms tu habaq hang tak feeling, tak semua orang simpan meset tu kat dalam inbox dia. nak pulak kalau pakai henset cikai cam aku, inbox muat 40 meset ja. lagi lah kannnnnn. tapi raya tahun lepas aku dapat 2 ketoi ja sms raya. harom =.=  sekurang-kurang nya bila ada kad raya tu orang akan simpan buat kenangan. ewah cakap berapi macam lah aku ni hantaq kad raya tiap2 tahun kannnnnn.. 


Akhir kata majulah industri kad raya untuk negara. sayang kot kalau tradisi hantaq kad ni dah takdak. kurang satu nikmat raya haha meowww.

Thursday, August 11, 2011

Hari rabu yang FUN FUN FUN FUN

Setiap kali bulan puasa aku mesti bersemangat waja tunggu tepi peti surat sampai abang posmen datang. Pastinya nak tunggu kad raya kannnnnn walaupun zaman sekarang ni dah jarang orang nak hantar kad bagai. Jadik tahun ni pun aku teruskan aktiviti separa berfaedah ni huhuhuhu


Pagi tadi tengah syiok dok tidoq adik aku datang kata ada surat untuk aku ngehngeh. Terus terduduk habaq hang, sebijik macam scene mayat yg keluar dari kubur kalau dalam cerita hantu. Tapi hampeh bukannya kad raya seperti yang aku impikan tapi package aneh aneh ada bubble kaler pink terperanjat. Bila baca tengok katanya dari US pon aku rasa aneh aneh dah. Baca lagi sekali owwww yeahhhhh dari BENNIE CINKLE rupanya!! huarghahahaha terkejut aii. we we we so excited so exciteddd *lagu rebeka hitam berkumandang*




ahkak dapat wristband kaler pink oink2, thank you note, dan juga gambaq si Bennie ni besar gedabak siap otograp. mampu kauu.. lepas ni nak kena pi kedai 2 ringgit nak beli frame gambaq lah.


WHO THE EFF IS BENNIE CINKLE???? okay mungkin ada yang tertanya-tanya. rasanya hampa pernah je nampak minah ni cuma tak perasan huhuu. kalau anda peminat setia Rebecca Black, siap hafal lagik lirik lagu Friday, sudah tentu anda kenal makcik yang dok berjoget ni :


partyin partyin yeahh!


Kalau perasan dia ni ada dok berjoget atas kereta kat sebelah Rebecca masa otw nak pegi party haha. selain Rebecca dan lagu beliau, si Bennie ni pun teruk jugak kena kutuk sebab dia joget ntah apa2. tak pasal-pasal dia ni dah jadik internet meme pon huhu. beliau ni dikenali sebagai 'That Girl in Pink that Dances Awkwardly in Rebecca Black’s Friday Video' masa orang tak kenal dia lagi. ramai yang tertanya-tanya sapa sebenarnya dia ni termasuk lah aku huhu siap gugel lagi uolls tapi tak jumpe. dah lama sikit barulah si Bennie ni publish video dia kat youtube kata dia ni lah sebenarnya si minah pink berjoget tu blablabla


Lepas daripada tu ramailah jugak yang ala2 kagum respek gittew kat dia ni sebab berani tonjolkan diri, kalau orang lain rasanya nak keluaq rumah pegi sekolah pun dah malu gila hokhok. yelah dah satu dunia kenal dia. kenal pun sebab dia joget pelik gila lepastu ramai pulak yang mengutuk kannnn. sekarang ni ramailah pulak yang jadik fans dia sebab Bennie ni sweet gitteww orangnya macam iolls


Menatang tu pun aku dapat sebab join fanclub dia kuehkuehkueh :P dekat website dia ada jual ma'jun kacip petimah, kain batik, cokelat oreo, shawl obor2, minyak lintah dan sebagainya. hasil duit tu semua dia donate dekat mereka yg kurang bernasib baik. beliau pun pernah berjoget kat tengah mall untuk kutip dana untuk tolong mangsa gempa bumi kat Jepun zzzz kagum sekali lagi.




Sebenarnya aku pun dah tak ingat bila aku join fanclub tu. dah berapa purnama ntah (ewah) sampai aku pun terlupa yg nanti aku akan dapat wristband inniew. hehehe jadiknyew harini saya berasa amat gembira kerana dapat barang free hekhek. kalau nak tau hobi aku mintak free sample kat internet lepastu tunggu abang posmen hantar ke rumah hohohohhooo. ok bye karangan ini tiada perenggan penutup.