Friday, July 22, 2011

Rahsia kekal langsing Rozita Che' Wan


Hello hello.. apa khabar semua? dah beli kurma yusuf taiyyob ke belum? tahun ni rancang nak buat kueh almond london ke tak? langsir jahit tangan ke guna mesin? baju melayu boifren kamu cekak musang ke telok belanga? nanti pagi raya nak pakai shawl lilit sampai lemas atau tudung bawal berkerawang sahaja? nanti nak pergi beraya rumah jiran belah kanan atau yang kiri dulu? amboi banyak pulak soalan bulan syaaban pon tak habes lagi hekhek :p


buat anda yang tak tahu, beberapa hari yang lepas kittew dah jadik manusia yang berusia 19 tahun! hikhik saja nak habaq. bersyukur saya ke hadrat ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat saya menjalani hidup hingga ke hari ini (ayat cikgu2 masa pembukaan majlis). amboi dah tua bangka dah aku ni rupenye. rasanya macam baru 3 minggu yang lepas je aku dok bergurau senda dengan encik tali pusat dan saudaraku siti placenta di dalam perut mak kittew hikhik. cepat betul masa berlalu kan?





sememangnya aku agak eksaited nak tunggu sapa yang wish besdei kat aku lol. eleh hampa pon sama kan? tepat pukul 12 malam mesti dah redi depan pesbuk dah cettt machiam aku taktau. tapi pada malam ittew aku tido awal la pulak hekhek. esoknya bukak pesbuk lalu terharu gilewwrzz bila tengok ada yang wish :D oh, kalau nak tau aku tak letak besdei betul kat pesbuk. biasala wanita gedik.. lagipun saja la nak tengok sapa yang betul2 ingat birthday aku KAHKAHKAHKAH poyo je lebih! 


dan kepada anda yang telah memberi ucapan sempana hari keputerian (haha) aku, aku nak ucapkan terima qaseh banyak-banyak sebab ingat kat aku hahahahahahahahaha serius aku terharu sampai nak menitik air mata jantan masa hari ittew *peluk peluk sambil lastik tali bra setiap sorang*. hampalah sahabatku yang comel raya ni jemput lah datang ke rumah yekk.


tahun ni punya besdei aku makan kek awal sebulan.. hahaha, hadiah pon aku tak dapat lagi ni hihihi. tapi masa sebelum besdei aku adala aku dok bising bising kat mak pak aku kata nak bela kucing.. tengok-tengok dua hari sebelum besdei pak aku bawak balik kucing jalanan kat aku huhu. lantak ah janji kucing meowww. mak aku siap sound lagik kata kalau kucing tu berak dalam rumah memang kena buang. nak dijadikan cerita pagi masa besdei aku kucing tu sedap je berak depan mata aku masa tengah main ngan dia. petang tu jugak masa aku terbongkang tidoq depa pi buang kucing tu T.T 


ROARRR eh silap bunyik!


okay sedih tauuu.. hmm cakap pasal birthday ni teringat la pulak masa zaman muda-muda dulu, waktu umur baru masuk 16 tahun. boleh kata sambutan besdei yang paling best kot hehehehe. time tu aku sambut dengan  teman-teman sekerja.




ni lah kawan-kawan ku masa kerja kontrak sama-sama dulu hihi. masa ni kami terlibat dalam projek pembinaan surau. jangan ingat orang pompuan takleh buat kerja-kerja macam ni okayyy kami ni wanita batu-bata kalau hampa nak tau. tu yang belah kiri baju kelabu tu terer gila gergaji papan. memang terbaik ah sampai banyak syarikat yang berebutkan dia. yang geng 3 orang baju merah tu bahagian bancuh simen, yang berbaju oren pakar dalam memasang atap, geng baju biru plaster dinding, dan selebihnya termasuk aku tukang pasang tiles. balik sekolah je terus cabut pi kerja.. biasala carik nafkah untuk bayar yuran spm hehe. janganlah gelak kat gambaq tu.. masa ni reti edit guna paint je pun. 


hihi syok gilaaa masa ni! masa haritu aku dah agak dah mesti depa ada buat samting kat aku wehooo. pastu sapa ntah blindfold aku pastu saja la dok buat2 saspen hakhakhak. buka je mata kena baling belon ayaq. lepastu seronot lagi sekali sebab atas kek tu tulisan dia kaler merah, pastu makanan pon banyak. kesian hampa kena keluaqkan banyak duit sempena besdei aku KAH18. 



hadiah yang tak dapat dilupakan pula geng softlan kasi aku baju dalam LOL. tapi jarang pakai sebab bukan push-up lalalla :P dan juga dapat anak monyet!!! wahh seronot seronot. walaupun monyet tu aku sendiri yang mintak heuheu. terima kasih daun terup... tapi monyet tu adik aku pulak dah suka pastu dia curik dari aku. elok-elok monyet tu dah ada nama dia pegi tukaq jadik nama AWANG. adoiii.. masa aku nak bawak balik monyet itu ke kolej, dia pi korek balik habis beg aku. terpaksa lah tinggal kat rumah. baru-baru ni masa aku tengok gambar kat dalam kamera aku terjumpa ni. keja adik aku la sapa lagi...




makhluk aneh berbaju plastik dan pakai spender




hangover selepas berparti




chantique tak baju saye? kakak saye yg mekapkan saye..




hai sayalah lah awang!!!



nehiii!!!!!!!!!!!

Tuesday, July 5, 2011

Perkara yang berlaku pada 2 minggu yang lalu

Yang mulia tuan pengerusi majlis, barisan panel hakim yang arif lagi bijaksana, guru-guru serta rakan-rakan yang saya kasihi sekalian.


wehoooo hai anda semua!! mintak ampun kerana lama menyepi sebab sekarang ni tengah bizi dengan hal duniawi ewahh (bajet macam ada pembaca setia :P) oh dan ini entri sepatutnya saya siarkan (amboi) dah lama dah.. siap dah janji dengan nur zaiimah nak hapdet tapi tak hapdet2 lalu bertukar jadik arep malik.


jadi, apa yang berlaku sebenarnya pada 2 minggu yang lalu? jengg jengg jengg *irama saspen berkumandang*





tengok tuuuu.. tengok tuuu.. comel tak cara kekasih gelap aku mintak cerai? siap ada buat smiley bagai pastu ada objek gedik berwarna merah lahh. kelihatan amat romantis walaupun di saat2 akhir perhubungan wakakaa.




amboiiii yelah tu nak keep in touch bagai padahal sekarang ni mana ada tegoq aku pon *ewah emo tetiba* yang dok sebok kacau aku tu si naveen kawan dia hari2 dok HEI DA.. HEY DA.. DA..DA.. grrr tak larat nak layan, oi nur zaiimah!! mai sini bawa pulang suami mu ke rumah! (nur zaiimah dan naveen suami isteri yg sah tapi kawin lari)




beberapa saat sebelum jadik janda, sempat la aku printscreen profile dia. ohooiii kenangan ni wehh. sekarang ni mana ada dah gambar gambit comelku kat tepi tuu T.T




abang2 kerala sibuk bergosip.. kecoh betul. sapa la yang 4 ekoq dok like tu memang kepala dia nak kena ketuk guna tempurung manggis. sebenarnya ada lagi komen2 ni, tapi buat apa nak letak bukan ada sapa paham pon huhu. ni pon aku tak paham, ntah2 sedap dok mengutuk aku apaaa..





seperti biasa si busybody pon menjelma... sekali lagi aku menjerit 'hei zaiimah mari sini ambil kekasihmu!!' *jerit guna mikropon diiringi dengan percikan ayaq lioq* ngehngeh. dan dengan ini aku mengisytiharkan bahawa aku single!! hahahahahahahahaha (padahal memang single pon selama ni) kiranya kat pesbuk tu dah takdak la aku in a relationship dengan sapa-sapa dah lalalaaa.


lepas ni dah taknak lah berhubungan dengan abang-abang kerala ecehh. sekarang ni aku dah merajuk sampai tukar default picture pesbuk jadi rice cooker. heh


hYe @d!9 mH@ny!3z


dulu rasanya dah pernah letak gambaq dia ni kat blog aku. hikhik kali ni jumpak lagi wehooo. tapi ini kali dia siap buat peace lagikk ngahngahngahhh. kepada sesiapa yang pi isi minyak kat petronas parit buntar, anda dialu-alukan untuk berkenalan dengan abang maniz ini. sangat comel orangnya huhu.



ini pula mercu tanda kebanggaan parit buntar. eh takla tipu je ok bye selamat malam zzzzzz kroh krohhhhhhhh