Wednesday, December 29, 2010

surat kiriman tidak rasmi.


Ramlah Melaram
No 19, Jalan Tar Berlopak,
Taman Stoken Hijau,
34200 Kuala Pilahdelphia.

29 Disember 2010.


Menemui saudara Khairul Fahmi Che Mat yang kacak lagi bergaya. Semoga sihat hendaknya saudara di sana.

Saudara,

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada saudara kerana sudi mengirimkan surat kepada saya. Sebagai seorang artis yang terkenal dengan sifat peramah, sudah tentu telah menjadi tugas saya untuk membalas surat-surat peminat kesayangan. Terima kasih juga kerana sudi menghadiahkan cokelat ketburi blek pores kegemaran saya. Walaupun di saat saya menerimanya cokelat ittew sudah cair, namun ianya tetap cedap ihihihiii so sweet >.<

Oh ya, jutaan maaf saya pinta kerana terpaksa menolak undangan makan malam bersama saudara di ABC Frado Sec2. Sorry ye, saya busy sangattt. Biasalah, nama pun artis kannnnnn.... macam tak tau pulak :P Tidak mengapa, lain kali awak boleh ajak saya tapi kena tunggu turn lah sebab ada ramai lagi VVIP dan die-hard-fansss saya yang nak belanja makan!

Oke lah bye! Tujuan tulis surat ni nak cakap thaks ajeeeeee hikhik. By the wayyyyyyy, kamu sangat tegap uollllsssssssss. Berketul gittew awww apa rahsianya? lalalalaaaa. 


Yang tidak benar,
Ramlah Melaramzzz.


P/S : 0122018774 miskol tauuu. nanti titew mcj mcj ehh

























HAHAHAHA berangan je lebih. tiba-tiba rasa cedih gittew sebab terjumpa blog awek KFCM. hahaha tak jadik tauuu i nak pegi mengorat beliau. aaaaa larikkkkkkkkk :P

Friday, December 24, 2010

cuti pertengahan semester atau di dalam bahasa inggeris dipanggil mid-sem break

Assalamualaikum wbt.

Dalam tidak sedar, sudah lima minggu penulis telah menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar di UiTM Shah Alam. Segala rintangan yang muncul di sepanjang bulan pertama semester kedua ini telah berjaya penulis tempuhi dengan hati yang tabah. Alhamdulillah. 


sekadar gambar hiasan


HAHAHAHAHAAA comel tak interodaksyen aku? tiba-tiba rasa macam menulis artikel dekat majalah Dewan Siswa lah pulak. hihi :D

ohooo hoii ni nak habaq kat hang aku sekarang tinggal sorang-sorang je kat dalam bilik, rumet aku SEMUA dah balik. huaarghhh dah la bas aku pukul 11.45 malam nanti! entah ape la yang aku nak buat kat dalam bilik nih sorang. kalau ada depa, at least boleh la ajak joget joget sambil letak baldi di atas kepala dan kupas kulit nanas dengan menggunakan pisau potong kek. heh.

barang-barang aku pun tak siap kemas lagi ni haaaaa... taktau nak bawak balik ape. baju kotor semua dah basuh, so macam dah takde pape je yang nak dibawa balik. hihii. oh ya, terlupa. kena bawa balik esaimen ya kawan-kawan. tahi betul bila taim cuti kena buat kerja =.=

ok bye. nak cakap tu je. selamat bercuti rakan-rakan! tak sabar nye nak melayari internet dengan internet yang laju umpama najis kena flush he.. he... he....

Wednesday, December 8, 2010

menggatal dengan abang mamak berbulu dada lebat

assalamuaikum dan salam socialista. okie kejadian ni sebenarnya berlaku pada 4hb Disember yang lepas, tapi baru hari ni aku nak cerita kat hampa sebab internet suka buat taik kat aku. pada malam kejadian, aku dengan rumet/klasmet bernama imah berasa lapar lapar di bahagian perut lalu bercadang pergi ke sec7 nak carik makan. tak lupa juga mengajak 3 orang rumet lama yang aku rasa tak payah la diperkenalkan lagi hahaha.

so malam tu kami berlima pun menapak la pegi Restoran Khalifah aumm aumm konon nak bedal cheese nan tapi tahi dia buat tak best langsung. warghhhhh! time nak amek order tu, aku rasa kejang di bahagian cuping telinga sebab terkejut tengok menu yang mampu menaikkan nafsu seorang wanita. KAH KAH KAH


si tukang amek order tu pulak agak annoying sampai aku rasa nak curah je kicap kat muka dia. arghh malas ar nak cerita pasal ape, tapi time tu dia asyik usha ainaa je. hik hik. jelingan manja uolls, lantas aku pun jeles. memang sejak dari dulu, aku suke jadik perampas boipreng ainaa nih. kalau nak tau rahul tu pun aku rampas dari dia hahaha. maka dalam diam pun aku berniat nak tekel si mamak nih auuwww


itu dia si jejaka berbaju biru.... abang waiter yang annoying tapi agak menarik hati da da da. tiap kali dia lalu meja kiteorang, mesti dia usha punye. tengah syiok dok makan, dia pon datang kasik kertas tulis harga makanan kat kami sorang satu. masa turn aku, aku suruh dia otograp kat atas ketas tu. masa tu, amboi amboi amboi bukan main senyum lagi dia. aku nampak macam dia tulis samting pastu dia padam2. 


haha otograp tak jadik :P

lepas tu dia tulis lain, bagi yang ni pulak. hehe :D

amboiii sweet tau macam kat dalam drama pulak main tulis tulis nama kat atas kertas :P bila dah nak dekat balik tu, si abang musthafa datang kat meja bagi kertas kosong kat aku. omaigoooddd sangat drama okeee... tanpa melengahkan masa terus aku tulis biodata aku kat atas kertas itteww. alololoo so sweet vava'z



yang konon bentuk molot tu aku lukis guna kuah ape ntah yang kale meraah tu. wakakakaa.. ingat nak kasik cium ittew kertas kannn tapi tak pakai lipstik lah pulak. saya hanya membawa lip balm saja malam itu, maka guna kuah pon kira okey lah! 

bila nak blah dari situ aku tinggalkan ketas tu kat atas meja, lepas tu aku nampak dia amek ketas itu taruk kat dalam poket apron dia hekhek. siap toleh kiri kanan gitu uolls. takut bos nampak nanti terus potong gaji. DAN SELEPAS ITTEW KAMI SEMUA PEGI I-CITY. YAYYYYY!


macam haremm sekarang ni nak masok pon kena bayaq sorang 2 ringgit! arghhhhh aku rasa nak meroyan je kat depan abang jual tiket tu. PTUIH PTUIH PTUIH LUDAH AISITY!! nasib baik ainna yang belanja kiteorang. hehe thanks ainu! du du du

muka seronok melihat lampu digital yang sangaaaaaat mahal 
sambil memegang tiket haram jadah

minta maaf kamera tak canggih 5.0 megapixels sahaja

feeling kat obersi pulak bila tengok gambar ni. ntah kenapa :P

kan dah kata kemre tak canggih, gambaq pecah pecah. 
tapi tiba2 nampak macam efek bokeh gitteww :P

gambar perasan sambil buat pose ala2 pondan. hek hek

esok nye, kami pegi menggedik kat Times Square pulak hihii.. tiba-tiba terasa nak pengsan bila terjumpa satu ketul buku kat Borders nih. walawehhhhhh apakah ini suratan atau kebetulan? wakakaa.. 

omboi mustapa popular hang nohhh....

setelah berasa geli geli dibahagian usus kerana digigit cacing tanda kebuluran, maka kami 5 ekor pon menuju ke food court mencari makanan untuk dimasukkan ke dalam perut dan dijadikan tahi. saya memilih untuk makan kat mamak, auum auuum lalu berasa sedikit eksaited kerana abang mamak itu kacak. bila nasik goreang patayar saya dah siap, encik mamak ittew pun mahu meletakkan sos di atas nasik yang disarung dengan telur itu. tapi saya bertindak dengan sepantas kilat, menyuruh abang itu tuang sos kasi bentuk love. hihi gatal nya saya. sekian terima kasih.

so sweet. eh tipu nasik pataya mana ada manis

walaupun bentuk love yang beliau amat buruk dan takdak rupa langsung, saya amat menghargainya kerana dia siap buat anak panah gittew uollsss.. harus jeles habaq hang. ni yang rasa nak ubah selera kat mamak pula, taknak lah jejaka kerala. hiii gedik!!

p/s : saya mengambil masa selama tiga hari utk publish ini entri kerana internet macam babi

Sunday, December 5, 2010

Kena Tek

wah wah apa khabar uolls.. dalam kepala otak aku ni ada metcham metcham benda yang nak di-belug-kan, tapi satu satu dulu lah yeee kang terpengsan la pulak aku nak menaip segala benda.

okie tadi saya tengok kat shoutbox ada terdapat seketul ugutan dari aziluz hihi dia suruh aku buat tag apa ntah tapi biasalah aku kan pemalas gitteww hutang tag memang berlonggok macam timbunan spender tak basuh sebulan. oleh kerana saya takut gilewwwwrzzz dengan ugutan beliau, maka saya nak buat lah sekarang. hek hek hek :P

i. Award apa ntah untuk blogger yang kiut kot :P


1. berikan nickname untuk saye?? 
- run aziluz (nama pesbuk beliau hehe)
- nur zuliza (nama jika diterbalikkan dari run aziluz. nama betoi dia kot :P)
- cik kasut crocs. hehe saje bagi niknem untuk beliau sebab aku perasan header dia slalu ade pic kasot keroks :P


2. ucapan untuk pemberi award?
terima kasih daun keladi, terima kasih daun pandan, dan terima kasih daun sireh. jika baik hati marilah tag aku lagi tapi kena tunggu lama sikit baru aku buat sebab aku malaz hehe.


3. berikan 6 artis, singer, group or band yang korang minat?
- the beatles
- tan sri sm salim
- ziana zain
- nsync!!!! woah woahhh
- kumpulan kristal haha
- bandi amuk yeahh yeahhh


4. bagi award ni kepada mereka yang bertuah
http://iwritelikecrap.blogspot.com/
http://bitter-sweetales.blogspot.com


ii. Coolest Blogger Award



thanks kina sebab kasik award hak hak. rasa macam artis dah bila dapat macam2 award ni. amboi amboi amboii coolest blogger gituuu! okie award ni ade pulak syarat-syarat nye uollss... mari kita lihat apakah syarat itteww. jeng jeng jeng


1. buat satu entry dan letak pic award nie dalam entry dan link kan ke 

2. letak award nie kat sidebar beserta link ke  http://kimicnol2203.blogspot.com 
 
3. jawab 2 soalan mudah.
  • ape benda paling cool dalam hidup korang??
  • siapa orang paling cool pernah korang jumpe??

4. tag 3 orang blogger then bagi tau mereka yang terkena :)

okie dokie. sekarang sesi press conference dengan cik artis ramlah melaram pulak. lalalaa
 
1. ape benda paling cool dalam hidup korang ?
benda yang paling cool dalam hidup aku sudah tentu lah kipas angin dan ekon. hak hak hak. cool kan maksud nye sejuk, maka aku berpendapat bahawa benda benda ini sangat cool dalam hidup aku. bayangkan kalau kipas angin dengan ekon tak wujud kat dunia ni. sudah tentu ketiak anda merana hua hua hua. oh ye lagi satu, AISKRIM MAT KOOL! cool giler habaq hang!

2. siapa orang paling cool pernah korang jumpe ?
ahhhhhhh tak tau! maskot ais krim mat kool kot. beliau sangat cool sebab sanggup berpanas dok kat dalam maskot monyet ittew. walaupun berpanas, tetap cool kannnnnn
 
dan saya mahu tag :
http://amalinasahaja.blogspot.com/ *hai amalinasahaja saya ada berhutang seketul tag dgn anda :P*


iii. tag yang dicuri kemudian ditag kepada orang hek hek

thanks jugak untuk anak muar sebab tag kat saye! hihiii jahat ye anak muar pegi curik tag ni kat cik 18 :P :P


1. apa benda paling penting dalam hidup anda?
sudah tentulah kad pengenalan saya hehehe. walaupun ic aku dah terbelah tiga, beliau masih berharga uolls. kalau takde benda tu, hidup ibarat orang gila menari zapin sambil menunggang basikal kerana tak tentu arah. sekarang ni semua urusan nak guna ic lagi satu kalau aku takde ic nanti pak polisi nangkapin gwe bilang aku itu pendatang indo tanpa ijin hekhek

2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
beli makanan lah ape lagik

3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
aku ingat nak buat majli resepsi aku dekat tepi tangki taik indah water la. lepas tu tema nye mesti lah najis kannnn.. baju pengantin mahu warna kuning cirit, tetamu pulak kena pakai warna ala2 cokelat tahi :P menu pulak nasi beriani sembelit, ayam masak merah taik berdarah & acar buasir

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
 yaa.. sedang dilamun cinta dengan encik esaimen yang gedik gedik

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selagi hayat dikandung badan. chewaahh

6. novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
life the malaysian style. tak tebal mana pun, tapi dah seminggu beli tak habis habis lagi baca :P

7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dua dua kot. anak mithali gittew *pengsan mak pak aku bila baca ni hahaha*

8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
bakal suami saya. hihihi

9. adakah korang basuh baju korang sendiri?
eh tak la. kucing aku yang basuhkan
 
10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
kampung halaman suami tercinta

11. pilih salah satu, peluk atau cium?
dua dua 

12.beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
- beliau orang johor
- seorang lelaki
- mempunyai 2 lubang hidung

13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
- hey jude
- dear god
- ye qu
- you
- tentang seseorang :P

14. 5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?

Saturday, December 4, 2010

esok i kena naik mahkamah uolls

amboi amboi amboii dah jadik lumrah artis gittew kena naik turun court. court yang saya maksudkan ini bukan court main badminton atau courts mammoth ye, ini court gedik-gedik kolej mawar. sebab apa? sebab saya ni sangat tertib orang nya sampai dapat tatatertib DA DA DA..

esok perbicaraan i pukol 9.30 pagi noks.. ganggu je hari minggu orang tauu. aku nak tidoq lama-lama pun tak boleh auuw auuuw tensen nye rasa macam nak panjat pokok betik je sekarang lepas tu pegi petik buah durian.

dalam surat pertuduhan tu dia kata esok boleh pegi pakai baju kurung atau baju kebaya sahaja. wahhhhh sekarang ni terus runsing taktau nak pakai baju apa kebaya ke kurung, kebaya ke kurung, kebaya ke kebarung. rasa macam nak pakai ala2 Siti Nurhaliza gittew tapi nanti tiba tiba pulak aku jadik tumpuan ramai. hek hek hek

cindai lah manaa tidak terhias.....
esok nak pakai cantik cantik ke buruk buruk? kalo pakai chantique nanti bole goda-goda pakcik mawar hehe lalu dapat diskaun bayar denda keran terpikat. tapi jika pakai selebet pun okei jugak nanti diorang tengok kesian tak sampai hati macam budak tiada duit lalu tak payah bayar langsung. KAH KAH KAH :P

oh ya esok ingat nak pakai spek mata lalat la lepas tu pakai shawl lilit kat kepala longgar longgar sampai terlondeh nampak jambul di depan. baru lah kelihatan seperti ARTIS kannnnn baru nampak vava'z bak kata kekasih gelapku rahul.

pesen artis malaysia kalo pegi court :P
haha cam bodo je. anda semua doakanlah akan berlaku miracle kat aku esok. ewahh. semoga aku tak payah bayar satu sen pun walaupun kesalahan ada bertimbun. lalalalalaaaa


p/s : nantikan entri seterusnya. cik ramlah melaram flirting dengan waiter kedai mamak








Sunday, November 28, 2010

luahan hati wanita separa jantan

 
hai hari ni mood saya umpama mangkuk jamban yang bercahaya disirami dengan najis cirit tetapi dikilatkan semula dengan kuasa pencuci harpix


saya juga gembira kerana sudah tidak sembelit macam dulu lagi hihi hebat kan tanpa makan betik atau pisang sudah mampu meneran dengan lancar hanya minum jus mate5 yang sudah expired sahaja. yayy


oh myy bosan nya hidup saya ketika hujung minggu terasa bagaikan inti karipap yang hidup di dalam karipap apabila digigit baru boleh melihat dunia luar dengan syarat harus memakai stoking berwarna kelabu dan sedikit merah.


dan ya penguasaan bahasa malayalam saya bertambah baik ececeh perasan je padahal suka lelaki indon tapi taknak mengaku lalu tertelan koko crunch masa sarapan pagi seterusnya dikejarkan ke kedai tayar yang berhampiran untuk mendapatkan rawatan buang selulit di celah ketiak.


masa zaman purba dulu penduduk dekat Italy guna daun kari sebagai duit. amboi amboi amboi kaya gittew uolls pergi membeli-belah hanya membawa daun kari sahaja dan jika terlupa terletak daun kari di dalam masakan. kan dah membazir tu. dompet diorang pada masa tu pulak lazat je asyik bau kari sampai rasa nak jilat. yummm!


sebab jiran saya suka bermain kasut roda, saya rasa nak hadiahkan beliau set pinggan mangkuk percuma yang kita dapat masa beli sabun DAIA tu. lepas tu nak kasik mug free beli ubat gigi Darlie. eh kkamu jangan lupa ambil cangkul dan korek tanah di belakang rumah kamu ya lepas tu suruh kucing peliharaan kamu tanam taugeh guna spanar. pasti berjaya di akademi fantasiaaaa


kenapa sekarang ni rasa makin cepat je duit habis nak beli baju baru pun rasa serba salah sebab nanti duit habis macam mana nak letak duit kat dalam alat penimbang nak tengok berapa berat badan dan bilangan tulang di kedua belah kaki. saya pun sekarang takut nak makan nasik sebab ada dengar cerita yang nasik tu sebenarnya diperbuat daripada padi. wah sungguh tak sangka ya! saya ingat nasi ittew berasal dari beras.


keluarga di kampung berpesan supaya belajar rajin-rajin tak kira dimana sekali pun termasuk lah ketika panjat pokok kelapa. jika ada kelapangan haruslah membaca buku untuk menjana kepala otak yang makin berkarat akibat meratah perencah megi setiap hari. kenapa ayat susah nak faham macam keling ni? ah lantaklah janji aku reti naik basikal tak macam hang nak dayung sampan pun taktau nak kena gak guna senduk kacau dodol.


sebab sekarang ni tiap hari hujan lebat beserta dengan kilat petir yang dahsyat, saya menjadi sakit tulang. yaa urat dan tulang saya sangat jahat kerana mereka suka buli saya tiap kali hari hujan. ala-ala nenek tua gittew tapi saya lagi vogue kehkeh mungkin kerana mengamalkan diet pisang dan ikan kering agaknya.


oke sebenarnya aku nak pegi icity sabtu depan WARGHHHHHH nak pegi tengok bakal suami yang tak jadik plis plis plis kamu jangan nakal ayuh temankan saya mahu mintak autograf beliau dan naik pentas nyanyi bersama wahhhhh pasti masuk majalah mangga kan?


Tuesday, November 23, 2010

pengalaman bermain salji di negara amerika

Hei Da..

rimau tersepit sedang menyodok salji

ayyoyoo sem baru sudah setat, tetapi agak tidak best kerana bilik saya amat tinggi iaitu di tingkat 4 ya kawan-kawan kerana mendapat tatatertib oh bongoknya kipas tak cuci pun mau tatatertib tahi betul. DAH LA DAPAT TINGKAT 4, PALING HUJUNG PULAK TU MALAM MALAM NAMPAK SIAP BOLEH NAMPAK ICITY HAKTUII KALAU BOLE NAMPAK TUGU NEGARA TAKPE LA JUGAK =.='

da da da nak turun pegi koop pun ketiak dah basah, memang sekarang ni perlu bawak bekal ubat ketiak dalam beg kalau mahu pegi mana-mana hihi. bilik saya kat tepi tangga malam malam ade je minah dok bertenggek gayut ngan boipren. heh. tandas nye pulak mak aiiii sumpah nak termuntah bila masuk, eEeEeEeE geli gittew uolls kotoq nak mamposz karat sana karat sini tekanan air rendah nak berak pun takde mood.  aku sanggup turun level 2 semata-mata nak berak kahkahkah. dekat shower takde tempat sangkut towel, paip air kat dalam jamban pun banyak macam dah dimakan anai2 hohohohooo aku rasa macam duduk dekat flat yang terbiar selama 18 tahun je da da da da..

da da da semalam dah start masuk kelas aiyoyo aku lost gilaa masa Law 3. aneh aneh betoi hekhek. kepala otak aku masih dalam mood holiday so beliau kurang berfungsi lagi buat masa sekarang. dadadadadada malas la nak cerita pasal kelas mari bercerita tentang beg dan kasut baru klasmet saya. kahkahkahhhh. awat tak teaww depa semua dok pakat beli barang baru ishhhh aku pun nak gaktapi takdak duet hihi kena tunggu elaun masuk la camni hihihi :P

oh ye aku ni sebenarnye kempunan gilaaa nak bukak pesbuk nak tengok perkembangan laki aku kot kot la dia curang ke hape tapi yang aku meluat sangat BILIK AKU SEKARANG TAKDE WIFI HUARGHHHHHHHH aku boleh mati kutu tau tak kalau tiada internedddth. sape2 yang baik silalah sedekahkan seketul berotben kepada saya huhuhu nak nangis niii T____T sekarang ni pun aku tengah online kat library hehe tapi paham-paham je la kan pesbuk haruslah kena block di sinniewww lalu aku mana la nak dapat bukak.

ooo ada lagi satu cerita. kat sini sekarang aku taktau la ada benda apa tapi ada macam pesta bersokan ke hape ntah. so ada la antara depa yang menginap kat kolej mawar gitteww aww aww dah la jantan uollss muahahahaa. kira kalau bukak tingkap bilik aku tu, menghadap dengan tingkap bilik budak2 jantan tu la hahaha... so buat masa sekarang ni depa lah hiburan menggantikan encik internet :P tiap malam aku setia tunggu kat tepi tinggap semata-mata nak melambai-lambai ke arah mereka hekhek gatal tak gatal tak. paling best kalau ade yang dok melepak kat tangga tak pakai baju auu auu badan tough gittewww. biasa la dan nama pon atlet kan :P


tapi takde la macam si sazali samad ni... yang ni dah menakutkan dah badan macam orang telan tong gas  je kahkah. tapi yang tak best nye diorang duduk kat sini sampai 25hb ni je lepas tu dah takde dah :( 

okey dah tak larat nak menaip dah kat sini bunyi kibod aku je yang bising dok ketuk ketak ketuk ketak satgi orang pun naik pelik ngan aku hihi. okiee nanti saya update lagi jika terjumpa dengan sumber internet. muhahaha babi! eh silap, babai!

Friday, November 19, 2010

cuti dah nak habesz

blub blub blubb (bunyik menyelam skuba dalam lubang jamban)
 
akhirnya habis jugak cuti yang panjang berjela-jela nih. hehehee naik mati kutu dah aku kat rumah tak buat ape hari-hari asyik buat benda yang sama je..

aku balik malam ni! naik bas pukul 12 tengah malam huhuuu seram nye uolls bila dengar pukul 12am rasa macam ada banyak hantu je :P oh ye nak habaq la sekarang kat kawasan rumah aku ni depa kata encik pocong sedang berkeliaran. hohoo taktau la betul ke tidak tapi malam tadi aku tido awal la jugak sebab takutz. hihi

sepanjang cuti ni aku dok rilek je kat rumah, tak buat pape pun. huuuu buat kerja rumah pun malas. so kepada klasmet saya nanti hari isnin ni jangan terkejut bila nampak aku makin gendut hihii pipi pon dah kembong semacam dagu pun dah berlapis sampai tak nampak.

sebenarnye aku risau ni nak dapat rumet baru. ntah sape la orangnye adehh. buat dapat yang hampeh + panjang tangan mampos laaaa mintak2 diorang oke la jenis satu kepala ngan aku. dah la aku ni payah sikit nak bergaul dengan orang yang baru kenal argggghhhh. oh ye kepada bakal rumet, aku ni tido mengigau dan mengeroh. aku jugak seorang yang pengotor haha saja nak habaq awai2 :P

tak sampai 8 jam pon lagi aku nak balik tapi apa pun tak packing lagi niiii wahahahaa bengong betoi. baju aku semua bersepah-sepah. pak aku kata jangan bawak banyak2 barang, bawak yang penting ja. tapi nak buat cemana pak oii semuanya penting... he he mana boleh main tinggai2. ok lah i nak pi sumbat barang dalam beg ni. hihi doakan aku perjalanan aku selamat!!



 

selamat tinggal kampung halamanku, semoga makin pesat membangun sepanjang aku takdak kahkah pastikan bila aku balik nanti dah takdak jalan kena tutup dah. okie jumpa lagi raya krismas nanti okeyyy. muah muah

nanti bila aku kat kolej nanti mesti dah jarang online kan. mintak-mintak la aku dapat bilik yang dapat wifi hehe malas aku nak buang duit beli berotben :P



gambar curik dari fb PARIT BUNTAR IS MY HOMETOWN

Wednesday, November 3, 2010

adik kembar paul si sotong kurita pula meninggal dunia akibat eksiden digilis kuda laut

hai uoll. nak tau tak malam semalam masa aku tengah syok syok online tiba-tiba ada setitik air jauh kat tepi touchpad laptop aku. terkesima kejap uolls. air ape yg jatuh ni? dah la terkena tangan aku kot. lalu aku pandang atas, kot la siling rumah bocor. sekali kauuuuu ade cicak rupanya kat atas tu. HAREMMMMMM takde tempat lain jugak ke kau nak melepas hah? bila aku tengok kat atas meja, citttt ade tahi beliau yang masih fresh lagi lembut lembut gittew dan nampak sedikit basah. heh. taik kat atas meja, tapi kejadah ape ade air atas laptop? tu air taik dia ke? ke lepas berak dia kencing pulak? menyampah aku tengok cicak tu. rase macam nak lastik je bontot beliau sampai buasir KAH KAH KAH

oh ye, aku nak cerita pasal aku keluar semalam lalalalaa. yeahh sempena matrik kiddo tengah bercuti, inilah masanya kita pegi meronggeng dengan mereka. ye dakk? semalam aku keluar dengan tira & pujah pegi Pacific. kalau nak tau, kapel-kapel kat parit buntar ni kalau nak pegi deting mesti pegi Ban Pecah tak pun Pacific. oke ini bukan fakta tapi berdasarkan pemerhatian aku. mintak ampun kalau salah :p eh lupa nak cakap. Ban Pecah tu kawasan laut, tapi takde pantai yg macam uolls bayangkan tu. dia macam ada batu batu besar hehh entah la pegi la google kalau nak tengok. kat situ ramai gile kot yang deting konon romentaik la tempat tu padahal takpun. kahkah sarang maksiat ade la :P 

semalam kami pegi naik bas je uolls hihi bas CityLiner nama nye. bila naik feeling macam bas double decker kat London tu sebab bas nye kale merah gittew. interior bas tu lebih kurang macam RapidKL je so sila bayangkan sekarang. kami 3 orang duduk kat kerusi sebaris yang dekat pintu masuk tu. kira memang boleh nampak jelas muka driver la. biasa la kan waktu pagi, tak ramai pun yang naik bas. kami pun bersembang dengan meriah bila bas tu start gerak. oh ye bas tu berjalan tak tutup pintu ye. sampai kat traffic light, abang/pakcik driver tu suruh pujah tutup pintu tu. motip uolss padahal pintu tu otometik kannnn. lalu pujah dengan inesen nya pegi la tarik pintu tu kasi tutup KAHKAHKAH.

lepas pintu tutup, abang driver tu start nak sembang sembang. heh, dia panggil pujah KAK LONG uoll. aku taktau la pulak yang pujah ni ade adik yang keje bawak bas hahahahaha. macam-macam la dia dok potpet potpet tapi aku pun tak berapa dengar. yang aku tau dia offer pujah jadik konduktor bas wakiahkiah. lepas tu bas tu stop kat petronas jap, nak refill ngv. bila abang driver tu bukak pintu nak turun je, BERATUS EKOR NYAMUK TERBANG BERKELIARAN. aku syak nyamuk bersarang kat tempat dia la.

ayoyoyo sabaq je lah lepas tu aku pun dok main tampar tampar nyamuk. bertuah encik nyamuk kat atas ni. walaupun dah mati, beliau tetap femes sebab berjaya masuk dalam blog kak ramlah melaram hehe. lepas tu si abang driver tu ade tunjuk handbag merah kat pujah. adoii lawak laaa rasenye handbag tu orang tertinggal kot, lepas tu dia nak bagi pujah. memang masa otw tu dia memang try nak bercakap ngan kitaorang tapi kami je yang tak layan sangat :P dia siap pesan lagi nanti balik tulis kat dalam diari yang kami naik bas yang penuh dengan nyamuk. haluu abang CityLiner, i tak main dalam diari terus dalam blog je :P

ok malas la nak cerita pasal dalam bas. hmm tak lama lepas tu kami pun sampai ke destinasi yayy. seronok uoll, takde orang langsung yang ade pekerja kat situ je. dah nama pun pagi kannnnn sape la yang gelong sangat nak jejak kaki kat soping mall time macam tu kami ni je yang semangat sebab jauh dan nak balik awal. huuuu lalu dah sampai kedai banyak tak bukak lalu pegi makan kepsi je la. aku rasa akak kepsi situ macam gelong sikit ah hohhohhoo opps tak baik mengata orang.

lepas makan kami pun jalan jalan jalan jalan dan jalannnnn sampai tak larat. aku takde la soping sakan cuma beli 2 keping baju dan 2 ketul buku. heee baik nye aku beli buku padahal aku ni tak suke membaca. patut la semalam mendung nak hujan sebab aku beli novel huuuu. lepas tu ternampak segerombolan kad raya deepavali lalu berasa ghairah sebab teringat kat rakan-rakan di india

da da daa da comel kan kad raya ni? sexayyy nyah mak suker. macam macam design ada, yang ada muka aisyhwara rai pun ade tauu jangan main2. lepas tu jalan lagi jalan jalan jalan sampai la perut kak long/pujah lapar. citt padahal dah makan kepsi tadi nafsu bewak betoi. then pegi la food court depa berdua je makan aku tak sebab tak berapa nak lalu. tapi aku makan gak bila tira offer makanan dia. rezeki uoll jangan berani tolak! hehe


sebab sizzling mee yang beliau order panas sangat, si pujah ni pi letak ais kat dalam tu. warghhhhhh sapa ajaq hang ni wei serius aku nak gelak sampai berak time tu kahkahkah. bila siap makan maka kami pun pulang. oh ye seblum pulang singgah kedai apa ntah tira nak beli hanger sebab mak beliau kirim

sementara tunggu dia carik hanger aku pun amek gambar selipar ni. gojes sangat tau nanti nak mintak laki aku beli selipar ni lalu buat hantaran masa bertunang lah.

ok cerita pasal nak balik pulak. kalau nak balik kena menyebarang jalan, bagi nak mengelakkan mati kena langgar kami pun naik jejantas yang omaigod canggih giler.

bongok la sape yang cipta jejantas pesen camni. menggigil aku naik tau tak!!! nasib baik takde orang yang guna jejantas ni, kalau ade ramai orang memang aku tak naik dah rela lintas kat jalan besar tu uolls. sedangkan nak turun tangga C1 lepas abes lecture pun aku menggigil, inikan pula jejantas tangga sexy.

'hai nama saya kak long'. kata perempuan berseluar biru ittew
selain gayat, saya juga penakut nak melintas jalan. harap maklum
masa kat bustop, lori yang lalu lalang semua bunyik hon pon pon lalu lambai tangan kat aku. muahahaha perasan giler. aku yang takde keje pun pi lambai-lambai tangan kat mat moto yang lalu. hehe ade sorang tu siap toleh 2 kali tak percaye aku lambai kat beliau kahkah nasib tak eksiden. begitu lah ye jadiknye bila artis duduk kat bustop :P

tunggu punya tunggu, bas yang dinantikan pun sampai. bila terbukak je pintu bas aku rasa nak gelak gila-gila sebab................................................

hai kak long, kak ngah dan kak chik!
homaigodddd abang bas tadi! rasa macam nak pitam je sebab tak percaya dapat jumpa dia lagi. pujah yang tadi kata nak tidoq dalam bas terus membatalkan hasrat murni beliau ittew. masa nak bayar tambang, dia kata SORANG TIGA RINGGIT. ingatkan sama macam tambang pegi iaitu RM3.70. motipppppppp?? kah kah

masa nak balik tu kami duduk kat tempat yang sama macam pagi tadi.dan macam biasa potpet potpet potpet rancak betul kami bersembang. yang abang bas tu sebok je tanya 'beli ape tadi kak long?' ishh 2 kali kot dia tanya. aku pun jawab la 'beli barang bertunang hihihihi'. masa kat dalam bas tu punye la tahan gelak hihi tapi dok kaver cehceh.

siti nurhaliza potpet potpet potpet rosmah potpet potpet orang hensem potpetpotpet ikan kelisa potpetpotpet jamban berdiri potpetpotpet. tu diaa rancak nye cik mahfuzah kita sembang. ada sorang pompuan india ni aku perasan dia asyik tengok kat kami je. kat sebelah tu ada lagi sorang tapi rasanya depa ni tak kenal kot. tiba-tiba depa mula bersuara. &^%$#(*&^%$# sumpah bising. aku rasa dia nak lawan cerita pujah kot kahkah. rasa nak pi selotep mulut dia pon ada gak sebab warghhh satu bas kot dengaq sembang tak paham ntah2 kutuk kami. huuuuuuuuu

bila nak turun bas, abang bas tu ade cakap something tapi tak berapa jelas. adakah dia mintak no telepon pujah? wakaka. balik tu singgah pi PUSAT PAKAIAN HARI HARI. hikhik si tira nak beli baju raya deepavali dia. ada la satu baju tu, tergantung punya tinggi. nak amek sendiri tak boleh sebab takde galah lepas tu panggil la akak yang keja situ. hampehhhhhhhh dok panggil2 sorang pun tak mai. ade sorang tu siap buat derk je bila aku panggil grr rasa macam nak bagi penampar je kat pipi dia yang penuh blusher kale oren tu. masa tu tak ramai orang tapi ade la dalam 7 ke 8 grup manusia. kesian oh aku tengok makcik india tu panggil pekerja tu depa takmai. siap ade budak kecik tu tanye aku ni pekerja kat situ ke? haha.. bongok la diorang tu nak keja buat la cara nak keja. baik berhenti la kalau malas sangat tak pun jadik patung yang diorang display kat depan kedai tu. ade pulak 2 ekor pekerja tu pi jaga kat tempat bra ngan spender padahal mana ada orang kat situ mai je la kat kami ni woiiiiii satgi aku pi report kat aduan rakyat baru tau haha. pemalas ohh nak layan kastemer tau la rambut cantik rebonding lurus macam papan sekeping. oke ade kena mengena ke? hoho

ok dah cerita sudah tamat. bye! 

Thursday, October 28, 2010

I heart Kerala boi

hei Da... ingat lagi tak pasal mamat dari india yang perasan suke letak gambar artis hensem tu jadik profile pikku? nah, aku dah approve beliau *yayyy* memperkenalkan KRISHNALAL KAI..

soooooooo kiut hi hi hi
nah hambek kau beliau minat kim bum habaq hang. alolo takleh nak comey lagi kaa?? tak sia-sia aku approve dia teaw, beliau ni sangaaaaaat peramah hihi. enjoy gila babi main komen2 dengan dia sampai rahul pun jeles. warghahaha
gambar banjir? atau rumah air? hihi
bila dah approve, mesti la kita harus view gambar dia kan. hehehe (biasa la misi mencari anak ikan uolls). tiba-tiba gambar banjir ni jugak la yang aku gedik pegi komen 

sila kelik utk rasa lebih terpesona
hehe aku bajet la komen dalam malay beliau tak paham. sekali da... terkejut beruk bila dia komen dalam BM. ewahh foreigner pun nak join BULAN MENGHAYATI BAHASA KEBANGSAAN KE? :p

chomel tau nyah dia tulis dalam malay. mula-mula aku ingat tok nenek dia ni orang malaysia, takpun dia ada koleksi Kamus Dewan dengan Oxford Fajar rupe nye dia guna google translate ajoo.. satu usaha yang baik :D

dah la chomel., kiut pulak tu. suka tau letak smiley dekat setiap komen dia. hihi ni yang rasa nak buat adik angkat ni walaupun dia lagi tua dari aku. oh ye, beliau ni dulu satu sekolah dengan rahul. eee rasa malas la nak layan rahul sekarang, semakin gedik uolls. lagi best kawan dengan Khai ni aww aww. rahul pulak sekarang ni asyik emo je, heh. lepas tu propa cakap nak datang Malaysia. eleh nak tarik perhatian nunu lah ittew wahuwahu.


da da dadadaa.. hansomkan uollss. tak boleh menatap wajah beliau lama-lama nanti boleh pengsan



sekarang ni nak conteng-conteng wall pun kena guna bahasa baku. baru senang nak translate ye tak? tapi yang tak best kenapa la dekat google translate takde bahasa tamil/malayalam. kalau tak boleh aku eksyen kat depa nih aku teror spiking tamil hihi.

he's mine! alllllll mine!
okay gedik kan caption ittew. sekarang ni tengah berlawan dengan aina & imah, tengok sapa yang dapat mamat hansom ni. sape kalah dapat rahul wakakakakaka.

dan beliau kata orang selalu panggil dia KANNAN! Kannan dalam tamil maksud nye sweetheart wah wah nickname dia pun dah mengancam apatah lagi orangnye warghhh grrrr.


hehe comel kan? good night jadik baik malam. sweet dream jadik mimpi manis. oh ye, harini aku dapat lagi sorang kenalan dari India! nama dia Saneej Kai hihi sangat baik dan english dia wow mantop. diorang tak main la da da da dadadadadadada.

ok bye! nak mimpi kannan.. hihi